Αρχική Σελίδα Η Σαλαμίνα μας Επισκέψεις-Ημερίδες Ειδικά τμήματα Για μαθητές Σύλλογος γονέων
 
 Ανακοινώσεις Εκπ. Προσωπικό Πολιτιστικά Τμηματικές Δραστηρ Χάρτης Επικοινωνία
 
 
     
    Επισκέψεις - Ημερίδες
     

.Σχ. Έτος 2011-12.

   
     
Επιμέλεια Μουζούρη Άννα   Θέατρο κάτω από την Γέφυρα : Η ιστορία του γάτου, που έμαθε σ΄ένα γλάρο να πετάει

     Οι μαθητές του Σχολείου μας παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Η ιστορία του γάτου, που έμαθε σ΄ένα γλάρο να πετάει», στο Θέατρο «Κάτω απ΄τη γέφυρα». Πρόκειται για το πιο γνωστό «παραμύθι» του πολύ σημαντικού Χιλιανού συγγραφέα  Luis Sepulveda. (σχ έτος 2011-12)

     
     
Επιμέλεια Μουζούρη Άννα   Η επίσκεψη των μαθητών της Δ΄τάξης του Ιδιωτικού Σχολείου «Πράξις & Πράξεις»

     Την Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012, μας επισκέφτηκαν στο χώρο του σχολείου μας οι μαθητές της Δ΄ τάξης του Ιδιωτικού Σολείου «Πράξις & Πράξεις».

     Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να συζητήσουν και να παίξουν διάφορα παιχνίδια στην αυλή του σχολείου μας. Αντάλλαξαν δώρα και διασκέδασαν πάρα πολύ!

     Ο Διευθυντής του Σχολείου μας, ο κ. Γεωργούσης Βάιος, πρόσφερε στους μαθητές του «Πράξις & Πράξεις» μια ασημένια πλακέτα, ως ενθύμιο της επίσκεψής τους στο σχολείο μας και δέχτηκε ένα κάδρο με συλλεκτικά γραμματόσημα και ένα ασημένιο κλαδί ελιάς.

Ευχαριστούμε θερμά:

- τις δασκάλες της Δ΄ τάξης του σχολείου «Πράξις & Πράξεις», την κ. Μουζούρη Ευαγγελία και την κ. Τσώτα Χριστίνα, καθώς και την καθηγήτρια Μουσικής, κ. Κάτσαρη Μαρία, για την ευγενική και φιλική τους παρουσία

- το Διευθυντή του Σχολείου μας, τον κ. Γεωργούση Βάιο, που βρίσκεται κοντά μας και μας βοηθά σε κάθε δραστηριότητά μας

- τις κυρίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, που με δική τους οικονομική επιβάρυνση, μας πρόσφεραν νοστιμότατες λιχουδιές και αναψυκτικά

- την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του Σχολείου μας, την κ. Καραγατσίδου Ευδοξία, που διοργάνωσε αγώνα ποδοσφαίρου

- τη δασκάλα του Σχολείου μας, την κ. Αντωνιάδου Μελίνα, για την πολύτιμη βοήθειά της

- την κ. Φλώρα, για τη βοήθειά της σε κάθε δραστηριότητά μας.

     
     
     
Επιμέλεια Μουζούρη Άννα   Η επίσκεψή μας στο Ναύσταθμο

     Οι μαθητές του Γ΄1 είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας και να ξεναγηθούν σε μια φρεγάτα και σε αρματαγωγό πλοίο.

     Ευχαριστούμε πολύ όλο το προσωπικό του Ναύσταθμου για τη φιλοξενία και την προθυμία να μας ξεναγήσει και να μας δώσει χρήσιμες πληροφορίες για το πρόγραμμά μας στην Ευέλικτη Ζώνη με θέμα «Το καράβι».

     
     
Επιμέλεια Μουζούρη Άννα   Παραμύθι χωρίς όνομα

     Οι μαθητές του Σχολείου μας παρακολούθησαν φέτος τη θεατρική παράσταση «Παραμύθι χωρίς όνομα» της Πηνελόπης Δέλτα, στο Εθνικό Θέατρο.

     
Επιμέλεια Μουζούρη Άννα Η επίσκεψή μας στο Θωρηκτό «Αβέρωφ»

     Οι μαθητές του Β΄1, του Γ΄1 και του Ε΄2 επισκέφτηκαν το Θωρηκτό «Αβέρωφ», ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους του καραβιού και έμαθαν την ιστορία του.

     Οι μαθητές συνοδεύονταν από τους δασκάλους τους, την κ. Περδικούρη Σταυρούλα, την κ. Μουζούρη Άννα και τον κ. Μπουντούρη Γιώργο.

Επιμέλεια Μουζούρη Άννα Η επίσκεψή μας στο 49ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

     Εμείς, οι μαθητές του Γ΄1 και του Β΄1 τις παραμονές των Χριστουγέννων φτιάξαμε μαζί με τις δασκάλες μας, την κ. Μουζούρη Άννα και την κ. Περδικούρη Σταυρούλα, ημερολόγια και τα πουλήσαμε στους γονείς και στους συγγενείς μας. Τα χρήματα που συγκεντρώσαμε, τα προσφέραμε με πολύ μεγάλη χαρά στο 49ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.

     Εκτός αυτού είχαμε τη χαρά να επισκεφτούμε το σχολείο αυτό και να αποκτήσουμε νέους φίλους. Γνωρίσαμε παιδιά που αντιμετωπίζουν πολλές και μεγάλες δυσκολίες. Συζητήσαμε μαζί τους και ανταλλάξαμε απόψεις για διάφορα θέματα. Μιλήσαμε για τα όνειρά μας ...

     Ευχαριστούμε το Διευθυντή, τους δασκάλους και ιδιαίτερα τους μαθητές του 49ου Δημοτικού Σχολείου για τη φιλοξενία και την ευγένεια της ψυχής τους!

     Ευχαριστούμε το Δήμο Σαλαμίνας που μας πρόσφερε το πούλμαν του Δήμου, για να πάμε στην Αθήνα και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, που συνείσφερε οικονομικά στην κατασκευή των ημερολογίων μας.

     
     
    Ημερίδα συμβούλου Μανωλάκου

Στις 2 Μαρτίου 2011 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας Ημερίδα του Σχολικού Συμβούλου 6ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Πειραιά, Μανωλάκου Προκόπιου, με θέμα: «Νέο Σχολείο. Σύγχρονα Εκπαιδευτικά Θέματα. Προβληματισμοί - Αντιμετώπιση».

     
     
Επιμέλεια Μουζούρη Άννα   Επίσκεψη στο ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟ

     Στις 11 Απριλίου 2011, οι Γ’, Δ’, Ε και Στ’ τάξεις του σχολείου μας επισκέφθηκαν το διαδραστικό εργαστήριο διερευνητικής μάθησης με ψηφιακές τεχνολογίες “ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟ” στο θέατρο Badminton.

     Τα Παιχνίδια:
Μετεωρίτες, Η Τραμπάλα, Το Κόσκινο, Τα Μήλα, Σκοποβολή, Η Βοσκή, Η Ανατομία, Το Μετρό, Το Κυνηγητό, Laser και ήχος, Το Χόκεϋ

     
     
Επιμέλεια Μουζούρη Άννα   Πινόκιο 

     Οι μαθητές του Σχολείου μας παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Πινόκιο», στην αίθουσα «Μπόγρη» του Δημαρχείου Σαλαμίνας.

     
     
.Σχ. Έτος 2010-11.    
     
    Ημερίδα για τη χρήση Τ.Π.Ε

Στις 17 και 18 Ιουνίου 2010 πραγματοποιήθηκε Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα: Βιωματική διδασκαλία των μαθημάτων με τη βοήθεια των Εκπαιδευτικών Λογισμικών και των Νέων Τεχνολογιών.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν λογισμικά μαθημάτων όπως: Μαθηματικών, Γλώσσας, Μουσικής και Ιστορίας ενώ έγινε παρουσίαση και χρήση του Διαδραστικού Πίνακα.

Εισηγητές:

Προκόπης Μανωλάκος - Σχολικός Σύμβουλος 6ης Περιφέρειας

Πειραιά

Θωμά Ράλια - Δ.Σ. Φοίνικα

Μπουντούρης Γιώργος - Δ.Σ. Βροντούς

Παπακωνσταντίνου Θωμάς - 8ο Δ.Σ. Κερατσινίου

Φράττη Αλεξάνδρα - 5ο Δ.Σ. Σαλαμίνας

 

     
     

 

4ο Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας - Νέα έκδοση 2016

Κατασκευή σελίδας από Δασκάλους και Γονείς του Σχολείου μας